Verloskundigen Heemskerk
We zijn er voor jou!

Verloskundigen Heemskerk

Jouw wegwijzer
Wat je situatie ook is: de eerste keer zwanger of als je een ervaring meeneemt. Wij lopen met je mee, leggen uit, halen drempels weg en zorgen dat jij je veilig voelt. Persoonlijk met openheid, aandacht en vertrouwen in jou als persoon.

Jouw zwangerschap
Elke zwangere heeft een eigen leven. De een moet het wat rustiger aan doen. De ander is nog erg actief. Wij luisteren naar je, adviseren je, remmen je zonodig af, sturen je bij, maar laten vooral jouw zwangerschap van jou zijn.

Jouw wensen
Wil je graag in een ziekenhuis bevallen? Of liever in je eigen huis? Samen onderzoeken wat voor jou de beste zorg is. Praat erover en we denken met je mee. Onze professionele visie op de zorg heeft alle ruimte voor die van jou.

Wil je persoonlijke en professionele begeleiding?
Voor jou
Jouw zwangerschap
In onze zorg is ruimte voor jouw wensen
Eigen echocentrum
Medisch en pretecho's, alles onder 1 dak
Schat aan ervaring
Voor jou en de zorg in de regio
We zijn er voor jou
24 uur per dag, 7 dagen per week
Jouw wensen
Bevallingen in alle houdingen, incl bad
Kinderwensspreekuur
Maak een gezonde start, en kom langs
In verwachting of heb je een kinderwens?

Onze verloskundigenpraktijk

Onze zorg
Onze zorg
Onze zorg
Echopraktijk
Echopraktijk
Echopraktijk
Informatie
Informatie
Informatie
Tijdslijn
Tijdslijn
Tijdslijn
Zwanger! Dolblij, verrast of ongeloof?
Wij zijn er voor jou!
Meld je aan Of neem contact met ons op
Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Ouders aan het woord
Laura en Ruud, eerste kind, thuis

Vanaf het eerste moment hebben we ons thuis gevoeld in de praktijk. Van de ontvangst aan de balie tot in de sfeer in de kamers, het voelde warm en vertrouwd. We hebben alle verloskundigen gezien en je kon merken dat het een hecht team is die goed op elkaar zijn ingespeeld. Denken in alles met je mee en proberen zo veel mogelijk aan je wensen te voldoen, ook in de lastige corona tijd. Ruud was net zo belangrijk als wij. Echt maatwerk dus.

Ik wilde thuis in bad bevallen. Tijdens de bevalling kregen we steun van Sjanne. We hadden haar maar een keer gezien tijdens het spreekuur. Maar wat een fijn mens. De bevalling duurde lang (16u), was heel heftig en intens en we hebben een paar keer kantje boord ziekenhuis gestaan, maar zij zag mijn wilskracht in mijn ogen en vertrouwde erop thuis de klus te klaren. And we did it! Zij sleepte mij en Ruud erdoorheen en ik kon urenlang op haar steun, vertrouwen en bemoedigende woorden doorzetten. Daarna kwam Irene Sjanne aflossen en fantastische nazorg leveren. Er was veel ruimte voor emoties en er was humor. Zo fijn! Hoe dankbaar ben ik Sjanne, Irene en jullie als team in de voorbereiding, dat ik kan terugkijken op mijn droombevalling zoals ik het voor me zag.

Charlotte, eerste kind, ziekenhuis
De eerste keer dat ik zwanger was ging het helaas gauw mis. Gelukkig ben ik erg fijn opgevangen en begeleid door de verloskundigen van de praktijk. Dit heeft ons echt geholpen om dat verlies een plek te geven. Snel na deze ervaring mocht ik gelukkig opnieuw zwanger worden. Dit bracht helaas wel wat onzekerheden met zich mee. De fijne begeleiding van de dames bij de praktijk hebben ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk steeds snel weer vertrouwen had in mijzelf en de zwangerschap. Alle vragen werden beantwoord en niks is te gek. Tijdens de zwangerschap kwamen de onderwerpen verkorte baarmoederhals en daarom een eventuele vroeggeboorte aan bod. Uiteindelijk na deze onzekerheid ben ik toch nog na de uitgerekende datum bevallen. De bevalling kwam niet geheel volgens het boekje op gang want ik had te maken met langdurig gebroken vliezen, maar wat is de begeleiding ook tijdens en na deze fase fijn geweest. Ik ben onwijs blij met hoe alles is gelopen, mede door de fijne begeleiding van alle dames van deze praktijk. En wat zijn we blij met de geboorte van onze mooie dochter.
Maarten en Amy, eerste kind, ziekenhuis
Vanaf het moment dat wij wisten dat we zwanger waren, werden wij warm onthaald bij verloskundige praktijk Heemskerk. De controles verliepen goed maar omdat mevrouw met de billen beneden bleek te liggen hebben we na een liggingsecho twee keer een draaipoging gedaan. Ze bleef liggen hoe ze lag…  Een inleiding werd gepland maar een week daarvoor braken spontaan de vliezen. In de middag kreeg ik weeën, het ging erg snel! Na 12 min persen is onze kleine eigenwijs in stuit geboren. Net zoals ik 32 jaar geleden! Ze zeggen wel eens zo moeder zo dochter, nou bij deze, dit is ook echt zo! Al met al hadden wij het niet anders gewild hoe het nu is gegaan die dag. Dus voor alle dames die ook een kleine eigenwijs hebben die in een stuit liggen. Jullie kunnen het. Vertrouw op jezelf!
Frances, tweede kind, thuis
Voor de tweede keer werden wij begeleid door Verloskundige praktijk Heemskerk, en ook dit keer was dit een hele fijne ervaring. De controles voelde erg vertrouwd en wij voelde ons erg welkom in de praktijk. Onze wens was een thuisbevalling, in een bevalbad en er werd vanuit de praktijk goed meegedacht hoe wij dit het beste konden realiseren. Ik kijk terug op een hele fijne thuisbevalling waarbij ik onwijs goed ben begeleid. Woorden schieten te kort hoe dankbaar ik de verloskundigen ben voor hun begeleiding (en gezelligheid) en ik kijk terug op een hele mooie zwangerschap- en kraamperiode.
Demi, eerste kind, ziekenhuis
De begeleiding van de verloskundige tijdens de afspraken vond ik erg fijn. Met veel zorg en aandacht werd er tijd voor mij genomen en goede controles uitgevoerd bij zowel mij als baby Julie. Het maakte niet uit bij welke verloskundige ik was, iedereen had evenveel interesse in je.
Toen het zover was wilde ik graag thuis bevallen in een bevalbad. Hier werd ik goed in begeleid toen ik hierin plaatsnaam. Na een uur persen kwam onze dochter helaas nog niet en moesten wij naar het ziekenhuis. Iets wat ik liever niet wilde, maar door de geruststelling van onze verloskundige Irene wist ik dat dit nodig was en ging ik vol vertrouwen naar het ziekenhuis. Irene bleef bij ons gedurende de bevalling en coachte mij erdoor heen. Dit vond ik erg fijn, een vertrouwd gezicht aan mijn bed. Wat ik tevens erg mooi vond tijdens de bevalling was het teamwork tussen Irene en de verloskundige en verpleegkundige van het ziekenhuis. Er werd goed na elkaar geluisterd en ingespeeld op de omstandigheden van de bevalling. Iets wat ik van tevoren niet had bedacht dat het zo zou gaan in het ziekenhuis. Naast mijn vriend en deze lieve zorgzamen vrouwen om mij heen kijk ik heel goed terug op mijn bevalling, ondanks dat dit niet de bevalling was die ik in eerste instantie voor ogen had
Merel, eerste kind, thuis
Ik vond de controles fijn, voelde mij op mijn gemak en er was genoeg mogelijkheid om vragen te stellen. Altijd een luisterend oor, goede tips/adviezen. Ik merkte dat de verloskundigen echt hun best doen om je te leren kennen, op deze manier voel je je echt gezien. Ook buiten de controles kon ik altijd terecht met vragen door even telefonisch contact op te nemen. Jullie gaven antwoorden op vragen, tips en adviezen, stelden gerust. Doordat jullie echt je best doen om iemand te leren kennen kreeg ik naast algemene tips ook echt tips 'op maat'. Ik had van te voren een bevalplan gemaakt en ik kan zeggen dat mijn bevalling voor 80% is gegaan zoals ik dat graag wilde.  
Sophie, eerste kind, ziekenhuis

De zorg was voor mij zeker geslaagd. Ik voelde me altijd welkom en op mijn gemak, er was veel ruimte om vragen te stellen en ik had het gevoel dat ik eigenlijk alles bij jullie kwijt kon. Ik voelde me zeker gehoord.

Tijdens mijn bevalling bleven jullie rustig op de momenten dat ik het zwaar had. Daardoor kreeg ik voor mijn gevoel weer grip op de weeën/situatie. Als ik jullie nodig had stonden jullie meteen klaar maar het voelde geen moment als te veel. Ook waren jullie ten allertijden lief en begripvol. Een echte steun.

Eerste kindje, ziekenhuis
Ik ben bij meerdere van jullie op consult geweest, en voelde mij altijd gezien en gehoord. Mijn angsten werden serieus genomen, en ik ging weg met een gerustgesteld gevoel. Ik voelde mij veilig in jullie kundige handen. De bevalling was last minute onder leiding van de gynaecoloog, maar het gaf een vertrouwd gevoel dat Carola er even was in het RKZ! Ook mijn man heeft de begeleiding als positief ervaren. Bedankt allemaal!
Suus, eerste zwangerschap, thuis

Als ik met vragen zat of ergens onzeker over was namen jullie rustig de tijd om deze te beantwoorden of om mij gerust te stellen. Ook kwamen jullie bij mij thuis toen ik mijn kindje al een tijd niet meer gevoeld had. Dat vond ik heel erg fijn! Ik was erg blij dat ik thuis kon bevallen en de zorg van jullie praktijk vond ik erg prettig. Vanaf het moment van bellen bij weeën, de huisbezoeken en de bevalling was de zorg zoals ik hoopte dat deze zou zijn!

De bevalling zelf vond ik pittig maar de begeleiding van Suzanne was top. Ik vond de wijze waarop ze mij in bepaalde houdingen stuurde erg fijn. Ook de uitleg tijdens de persweeën en de aanmoedigingen om door te gaan en de complimenten tussendoor en achteraf waren erg fijn. Ze was duidelijk en vertelde vooraf wat ze ging doen. De zorg na de bevalling was ook goed. Nooit zo bij stil gestaan dat het na de bevalling nog even doorgaat!

Bas, eerste kind, ziekenhuis
Wanneer ik mee kwam voor een zwangerschapscontrole werden al mijn vragen perfect beantwoord. Wat ik zelf erg prettig vond is dat de antwoorden praktisch werden uitgelegd, en waar het kon met de uitleg van een poster ernaast of een miniatuur baarmoeder. Ik ging met een gerust gevoel weer naar huis.

Openheid, aandacht en vertrouwen heb ik zeker ervaren tijdens de bevalling, dit was iets waar ik stiekem toch wel tegen op keek. Op de momenten dat we jullie nodig hadden waren jullie er met alle aandacht en kennis en op de momenten dat we het met z'n tweeën konden oppakken vertrouwden jullie ons. Perfecte combinatie. 

Ik heb niet vaak meegemaakt dat ik mensen die ik nog zo kort ken zo erg heb vertrouwd. In die paar uur van de bevalling voelde ik me meer een vriend dan een klant. Situaties die voor mij echt nieuw/raar waren voor hen heel normaal. Echte professionals.

Anouk & Sander, eerste kind, ziekenhuis
Wij hebben de begeleiding tijdens de zwangerschap als zeer positief ervaren.
Het was fijn dat de spreekuren door de verloskundigen afgewisseld worden waardoor je elke verloskundige voor de bevalling ziet en spreekt. En zodat je tijdens je bevalling in ieder geval een bekend gezicht tegen komt. Tijdens de spreekuren is er alle ruimte voor je eigen vragen en krijg je goede tips en adviezen.
De bevalling liep anders en sneller dan ik van tevoren gedacht had, maar door het snelle optreden van de verloskundige bij ons thuis en vervolgens het teamwork met het ziekenhuis in Beverwijk is de bevalling goed verlopen. Alle aanwezigen waren zo goed op elkaar ingespeeld, iets waar wij nog altijd met bewondering op terugkijken.
Sarah, eerste kind, ziekenhuis
Mijn eerste zwangerschap, alles is dan nieuw en spannend. Ik keek altijd erg uit naar de controles bij de verloskundige, ik ging altijd weer met meer zelfvertrouwen de deur uit. Alles ging goed, alle vragen die ik had waren beantwoord en ik werd door vriendelijke verloskundigen geholpen. Toen ik mijn zusje meenam naar een controle, mocht zij het hartje zoeken in mijn buik en zo naar het hartje luisteren. Zij vond dit super tof om te doen en heeft dit vol trots aan al haar vriendinnen verteld. Ook tijdens mijn bevalling ben ik goed geholpen, ik werd gesteund en ik voelde mij hierdoor sterker dan ooit! Na de overdracht bleef de verloskundige nog bij mij, dit was ook erg fijn! Bij een volgende zwangerschap zal ik zeker terugkomen en hoop ik dat ik het proces weer zo mooi mag ervaren.
Elke maandag van 12 tot 13 uur
Hartjes spreekuur
Kom je ook?
Meer van ons voor jou
Ons clientportaal
Bezoeken
We houden je op de hoogte
Nieuws
Echo cadeaubon

Echo cadeaubon

06 sep 2023
Acute vaardigheden training

Acute vaardigheden training

24 jun 2023