Maatregelen Coronavirus (covid-19)

Maatregelen Coronavirus (covid-19)

Het nieuwe corona virus verspreidt zich momenteel in Nederland. Op veel plekken zijn maatregelen genomen om verspreiding en te voorkomen en continuïteit van zorg te waarborgen. Hoe gaat onze praktijk hiermee om?

Op onze praktijk houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Om verspreiding te voorkomen geven we geen handen bij de begroeting en staat er handalcohol bij de balie.

Kom niet met griepverschijnselen op het spreekuur. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op en we zullen je afspraak over 1 week opnieuw inplannen. Wanneer je 1 dag voor je nieuwe afspraak niet klachtenvrij bent, bel ons opnieuw en overleg. Neem geen kinderen of anderen mee met verkoudheids en/of griepverschijnselen. We zullen voor de 24 weken zwangerschap de controles per 6 weken inplannen. 

In het kader van preventie zullen de controles na de bevalling in eerste instantie telefonisch zijn. In geval van bijzonderheden zullen wij een huisbezoek afleggen. Beperk je bezoek na de bevalling en mijd kraambezoek met verkoudheid en of griepverschijnselen tot zij deze klachten 1 dag niet meer hebben. 

Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief Hongkong)
  • Italië 
  • Iran
  • Zuid-Korea

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt.  Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts. 

We zien dat infectie met het virus hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus(RIVM).

Wil je meer algemene informatie over het virus? kijk dan op de website van het RIVM. Hier wordt je op de hoogte gehouden van de laatste actuele ontwikkelingen en staan de meest gestelde vragen over het virus. 

Gerealiseerd door RM Webcreaties