Maatregelen Coronavirus(covid-19) - update

Maatregelen Coronavirus(covid-19) - update

Lieve zwangere en partners,

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het corona virus te voorkomen en continuïteit van zorg te waarborgen. Afgelopen donderdag hebben we jullie daarover geïnformeerd. Dit is een update naar aanleiding van recente ontwikkelingen. Hoe gaat onze praktijk hiermee om?

Zowel landelijk als regionaal, in samenspraak met ziekenhuizen, verloskundige praktijken en kraamzorginstanties is er een plan van aanpak gemaakt voor de komende tijd.

Tijdens de zwangerschap zullen wij alleen de controles doen die medisch nodig zijn. Dit betekent dat er langere pauzes tussen de controles zijn. Dit is door onze beroepsvereniging opgesteld en wordt door alle verloskundige praktijken in de regio aangehouden. Uiteraard werken we uit alle macht om jullie ook in deze moeilijke situatie zorg te blijven verlenen. We begrijpen dat bovenstaande maatregelen moeilijk kunnen zijn. Bij ongerustheid, klachten of bijzonderheden maken we in samenspraak een plan. Door deze maatregelen hopen wij de hoeveelheid clientcontacten in de zwangerschap te verkleinen en de kans op overdracht ook terug te dringen. Het is dus voor je eigen veiligheid en onze veiligheid, om continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden.

Afspraak op de praktijk:

1 Kom niet met griepverschijnselen (verkoudheid, hoesten, koorts of andere griepverschijnselen op het spreekuur). Neem in dat geval telefonisch contact met ons op en we zullen je afspraak a 1 week opnieuw inplannen. Wanneer je 1 dag voor je nieuwe afspraak niet klachtenvrij bent bel ons opnieuw en overleg. 

2 Kom alleen! Je partner en/of familie kun je via FaceTime “erbij” laten zijn. 

3 We zullen enkel je bloeddruk en de controle van de groei van je buik doen tijdens deze controle en het hartje luisteren. Je vragen kun je ons mailen, we zullen deze telefonisch met je bespreken. Intakes zullen we telefonisch doen, en zo ook bijvoorbeeld het bespreken van de belinstructies voor de bevalling en het bespreken van je bevalplan.

4 Pretecho’s komen te vervallen. Alle medische echo’s zullen doorgang krijgen. Kom alleen en deel het moment via FaceTime met je partner en/of familie. 

Bevalling: 

Gevraagd wordt om maximaal 1 begeleider bij de bevalling te laten zijn.

Kraamperiode:

We zullen onze kraamvisites telefonisch doen of door middel van videobellen. Alleen indien de situatie dit vraagt zullen we op huisbezoek komen. Ook hiervoor geld: deel je vraag zodat we maatwerk kunnen leveren en per situatie kunnen kijken wat er nodig is. Indien nodig komen we op huisbezoek.

Nacontrole 6 weken na de bevalling:

De nacontroles zullen telefonisch zijn. 

Overige informatie:

Op onze praktijk houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Om verspreiding te voorkomen geven we geen handen bij de begroeting en staat er handalcohol bij de balie.

Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

Italie, Oostenrijk, Noordrijn Westfalen (Duitsland), Madrid (Spanje), China (incl Hong Kong), Zuid Korea of Iran.

Houd je gezondheid in de gaten. Als je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38+0graden Celsius krijgt, blijf thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Je kunt je huisarts bellen als je koorts krijgt (meer dan 38 graden Celsius) en hoest of je steeds moeilijker ademt.

 We zien dat infectie met het virus hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus(RIVM).

Wil je meer algemene informatie over het virus? kijk dan op de website van het RIVM. Hier wordt je op de hoogte gehouden van de laatste actuele ontwikkelingen en staan de meest gestelde vragen over het virus. 

Tot slot,

Het kan zijn dat we je bellen om je afspraak te verplaatsen of een telefonisch consult in te plannen in verband met langere pauzes tussen je controles, houd je telefoon in de gaten. 

We vinden het jammer dat deze maatregelen nodig zijn en begrijpen je zorg en doen er alles aan om je zo goed als dat er mogelijk is ook nu te helpen op de manier waarop je van ons gewend bent. Met aandacht en vertrouwen in jou als persoon.

Vriendelijke groet,

Namens verloskundige praktijk Heemskerk,

Carola, Sjanne en Suzanne

Gerealiseerd door RM Webcreaties