Update corona maatregelen

Update vanuit het RKZ 28-12
Maatregelen rondom je bevalling

Lieve zwangeren en partners,

We zijn er op gericht om zo veel mogelijk onze normale zorg door te laten gaan met naleving van de maatregelen. We hebben vandaag een update ontvangen vanuit het Rode Kruis Ziekenhuis. Er zijn een aantal aanpassingen in onze zorg rondom je bevalling.

Bevalling:

  • Naast je partner kan er alleen bij een zwaarwegende reden een extra persoon bij de bevalling zijn. Broertjes en zusjes zijn na de bevalling welkom, zij mogen opgehaald worden bij de ingang van het ziekenhuis door je partner. Bij een poliklinische bevalling wordt geadviseerd de kennismaking thuis te laten plaatsvinden. (update 28-12-2020)
  • Wanneer je poliklinisch gaat bevallen dan vragen we je bij binnenkomst tot in de verloskamers een mondkapje te dragen. Tijdens de bevalling hoef je zelf geen mondkapje te dragen, je partner wel. Zelf zullen we tijdens de bevalling ook een mondkapje dragen.
  • Bij een eventuele overdracht¬† van zorg zullen we ervoor zorgdragen dat we je persoonlijke situatie toelichten aan de dienstdoende verloskundige in het ziekenhuis. Normaal doen we dit bij aankomst in het ziekenhuis, nu kan dit ook telefonisch plaatsvinden. Om het aantal personen te beperken betekent het dat we na een overdracht niet op de kraamsuite kunnen blijven (update 28-12-2020).
  • Als je positief getest bent op het corona-virus of een sterke verdenking hebt op het corona-virus, beval je met een medische indicatie in het ziekenhuis. Moeder en kind worden extra gecontroleerd. Voordat je het ziekenhuis in gaat zetten jij en je partner/begeleider een mondkapje voor en moeten jullie je handen desinfecteren bij binnenkomst. Jullie worden na binnenkomst opgehaald door een verpleegkundige of verloskundige die beschermende kleding draagt. Indien je partner corona klachten of positief is, mag hij/zij wel bij de bevalling zijn, maar 4 uur na de bevalling naar huis. Belangrijk om te weten is, is dat je partner dan niet mee mag naar de couveuse afdeling of operatiekamer. Wees dus extra voorzichtig!
  • De bezoekregeling in het ziekenhuis geldt ook voor kraamafdeling. Tussen 18.00-20.00 uur maximaal 1 uur bezoek. Er mag 1x gewisseld worden dus maximaal twee personen in dit uur bezoek. Tijdens de aanwezigheid van een andere bezoeker moet de partner de suite verlaten. (update 28-12-2020)

We begrijpen dat je verwachtingen van deze periode mogelijk anders zijn geweest en dat dit invloed kan hebben op hoe je in je vel zit. Ook nu willen we erg graag voor je zijn. Maak bespreekbaar wat lastig is voor jou, we denken graag met je mee. Lees hier meer over de maatregelen.

Carola, Sjanne en Suzanne