Update coronamaatregelen

Update corona maatregelen
Avondklok, vaccinatie, RKZ

Avondklok:

Als je tijdens de avondklok naar buiten moet, moet je een ingevulde ‘Eigen verklaring avondklok’ meenemen. Bij een noodsituatie hoeft dit niet, maar dit gaat om gevallen waar je je niet op kunt voorbereiden, zoals brand. Je kunt je voorbereiden, net als eventueel een oppas voor een broertje of zusje, op de komst van je kind, en daarom kan jezelf en degene alvast de eigen verklaring invullen. De oppas zorgt dan dat zij deze op zak heeft als zij hulp verleent. De verklaring kan geprint worden voor in je vluchttas, maar kan ook digitaal ingevuld worden. Ook mag deze digitaal worden getoond bij controle. (Rijksoverheid) 

Vaccinatie:

Uit studies zijn geen aanwijzingen gekomen dat een coronavaccinatie tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen heeft. Maar omdat er nog weinig over bekend is, raden we het op dit moment voor de zekerheid nog af. Het advies is om je na de zwangerschap te laten vaccineren. Heb je gezondheidsproblemen waardoor je een hogere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Dan zijn de voordelen van vaccineren tijdens de zwangerschap misschien groter dan de (theoretische) nadelen. Overleg met je arts of vaccinatie tijdens de zwangerschap toch beter is. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we naar het RIVM 

Aanvullende maatregelen RKZ:

Bij echo’s die gemaakt worden in het RKZ kom je alleen, videobellen is prima. Indien de aanwezigheid van een extra persoon noodzakelijk is, dan zal dit door de gynaecoloog of klinisch verloskundige met je worden besproken. Tijdens het bezoekuur kunnen er geen twee personen meer afgewisseld langskomen  op de afdeling maar 1. Je partner telt hierbij niet mee.