Update versoepelingen

Wat zijn veel van jullie er aan toe!
Update versoepelingen

Versoepelingen zijn toch wel heel veel fijner met jullie te delen!

Praktijk:

Vanaf 26-6-6 hoef je bij controles korter dan 15 minuten op de praktijk geen mondkapje meer te dragen. We vragen iedereen om rekening te (blijven) houden met (kwetsbare) anderen personen in bijvoorbeeld de wachtkamer en 1,5 m aan te blijven houden. Heb je klachten?  Neem contact met ons op en kom niet naar de praktijk. Ben je in een oranje of rood gebied geweest volg de instructies wat betreft quarantaine op en kom niet naar de praktijk.

EMK:

Omdat echo’s in het EMK meestal wat langer duren en hier geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden vragen we hier rekening mee te houden en een mondkapje te dragen. Zo houden we de zorg voor jullie veilig.

RKZ:

Vanaf vandaag zijn mondkapjes niet meer verplicht voor medewerkers, patiënten en bezoekers, wanneer de 1,5m regel kan worden gehandhaafd. Indien 1,5m regel niet kan worden gehandhaafd, is het mondkapje verplicht. Dit is conform landelijke regels. Bloedprikken doe je daarom bijvoorbeeld met mondkapje op. Ook bij zorg binnen de 1,5m wordt een mondkapje gedragen, tenzij jezelf aan het bevallen bent. Bezoekers hoeven geen mondkapje te dragen wanneer zij 1,5m afstand houden. We vragen mensen om nog steeds zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Alleen zo kunnen we de 1,5m regel borgen. Komt er wel begeleiding mee? Dan blijft dat beperkt tot één persoon. De bezoektijden gaan terug naar de oude tijden: van 15.15 – 16.00 uur en van 19.00 – 20.00 uur. Er mogen meerdere personen bij de patiënt komen binnen de bezoektijd. Het wisselen dient in het atrium of buiten te gebeuren, niet op de gang. Er mag één bezoeker bij het bed van de patiënt omdat de 1,5m regel gehandhaafd moet worden. Bij een 1-persoonskamers of 2-persoonskamer kunnen in overleg met de verpleging uitzonderingen gemaakt worden.

Natuurlijk blijven de algemene adviezen gelden:

· Was vaak je handen met water en zeep.
· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
· Gebruik papieren zakdoeken om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
· Schud geen handen.
· Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
· Als je één of meer klachten hebt die passen bij een infectie met COVID-19: blijf thuis en laat je testen.