Zwangerschapscontroles

Als verloskundigen ondersteunen en begeleiden we je in je zwangerschap. We controleren of deze ‘normaal’ verloopt. We meten je bloeddruk en gewicht en zullen aan je buik voelen of je kind goed groeit. Ook bepalen we wanneer dit kan hoe je kind ligt. Vanaf 12 weken zwangerschap kunnen we je ook het hartje laten horen. We vertellen je wat er in je lichaam verandert, en geven je informatie en tips over een gezonde levensstijl en adviezen om eventuele zwangerschapsklachten te verminderen.
In het begin van de zwangerschap zullen de controles maandelijks zijn. Aan het einde van de zwangerschap is dit wekelijks.

Gedurende de zwangerschap bespreken we welke voeding jullie je kind willen geven na de bevalling. Ook de plaats waar je wilt bevallen komt aan de orde. Zo kunnen jullie zelf een goede keuze maken

In de tweede helft van je zwangerschap bespreken we de bevalling. Bijvoorbeeld de voorbereiding en of er bepaalde wensen ten aanzien van de bevalling aanwezig zijn. Ook nemen we de zogenaamde ‘belinstructies’ met je door. Om je goed te kunnen voorbereiden, organiseren we samen met Verloskundig Samenwerkings Verband Midden Kennemerland elke maand een informatieavond over de bevalling. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier: www.rkz.nl/agenda of telefonisch 0251-265111 (patientservicebureau)

Gerealiseerd door RM Webcreaties