Corona update

Corona update
Denk je mee?

Nooit leuk om updates te plaatsen maar belangrijk voor jou en voor ons. Denk je mee? We zien jullie namelijk graag als gezonde aanstaande mama en papa en staan ook graag zelf gezond voor je klaar! We willen je vragen om in de praktijk de afweging te maken of het voor jou nodig is om (elke controle) samen met je partner (en evt andere kinderen) te komen bij een afspraak. Blijf thuis bij klachten, test en neem contact met ons op. Laat ons weten wanneer je positief bent getest. Ook bij huisbezoeken in de zwangerschap en kraamvisites van ons bij jou thuis willen we de oproep doen om te letten op het aantal personen in huis. Je afspraken vinden in het normale schema plaats.

In het echocentrum kunnen pretecho’s helaas niet doorgaan. Uiteraard staan we voor de overige echo’s voor je klaar. Je bent welkom met je partner, eventuele andere kinderen of personen kunnen niet mee. 

In het RKZ blijft de situatie hetzelfde. Draag een mondkapje, op de kamer mag deze bij de barende af. Heb je een afspraak in het ziekenhuis? Kom alleen tenzij je een ballon krijgt of een versie bij stuitligging(draaipoging) of dit anders is afgesproken. Tijdens je bevalling is je partner met 1 extra persoon welkom. In geval van overdracht kan aan de extra persoon gevraagd worden om weg te gaan afhankelijk van de situatie.

We vragen je als zwangeren en partners op te blijven letten, te testen wanneer nodig en drukke plekken te mijden. Het advies van zowel de beroepsvereniging van verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen is om je als zwangere te vaccineren, uiteraard heb jij zelf de regie. Eerder plaatsten we een bericht over de twijfeltelefoon mogelijk dat dit je kan helpen bij het maken van je keuze. Bel 088-7555777 of bezoek www.twijfeltelefoon.nl.  Het landelijke telefoonnummer is iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar.  Het advies voor zwangeren is nog steeds om vanaf 28 weken geen werkzaamheden te verrichten waarbij de 1,5m afstand niet is gegarandeerd. Voor meer informatie zie de website van het RIVM.

Heb je het moeilijk met de maatregelen? Praat erover!

 

Uiteraard staan we voor je klaar!