Ervaringen

Benieuwd hoe andere (aanstaande) ouders onze zorg hebben ervaren?
Anderen over ons

Onze zorg is geslaagd als jullie tevreden en met een goed gevoel kunnen terugkijken op deze ervaring. In de ervaringen hieronder kun je lezen hoe andere ouders onze zorg hebben ervaren.

Ik vond de controles fijn, voelde mij op mijn gemak en er was genoeg mogelijkheid om vragen te stellen. Altijd een luisterend oor, goede tips/adviezen. Ik merkte dat de verloskundigen echt hun best doen om je te leren kennen, op deze manier voel je je echt gezien. Ook buiten de controles kon ik altijd terecht met vragen door even telefonisch contact op te nemen. Jullie gaven antwoorden op vragen, tips en adviezen, stelden gerust. Doordat jullie echt je best doen om iemand te leren kennen kreeg ik naast algemene tips ook echt tips 'op maat'. Ik had van te voren een bevalplan gemaakt en ik kan zeggen dat mijn bevalling voor 80% is gegaan zoals ik dat graag wilde.  
Merel, eerste kind, thuis
Wanneer ik mee kwam voor een zwangerschapscontrole werden al mijn vragen perfect beantwoord. Wat ik zelf erg prettig vond is dat de antwoorden praktisch werden uitgelegd, en waar het kon met de uitleg van een poster ernaast of een miniatuur baarmoeder. Ik ging met een gerust gevoel weer naar huis.

Openheid, aandacht en vertrouwen heb ik zeker ervaren tijdens de bevalling, dit was iets waar ik stiekem toch wel tegen op keek. Op de momenten dat we jullie nodig hadden waren jullie er met alle aandacht en kennis en op de momenten dat we het met z'n tweeën konden oppakken vertrouwden jullie ons. Perfecte combinatie. 

Ik heb niet vaak meegemaakt dat ik mensen die ik nog zo kort ken zo erg heb vertrouwd. In die paar uur van de bevalling voelde ik me meer een vriend dan een klant. Situaties die voor mij echt nieuw/raar waren voor hen heel normaal. Echte professionals.

Bas, eerste kind, ziekenhuis
Mijn eerste zwangerschap, alles is dan nieuw en spannend. Ik keek altijd erg uit naar de controles bij de verloskundige, ik ging altijd weer met meer zelfvertrouwen de deur uit. Alles ging goed, alle vragen die ik had waren beantwoord en ik werd door vriendelijke verloskundigen geholpen. Toen ik mijn zusje meenam naar een controle, mocht zij het hartje zoeken in mijn buik en zo naar het hartje luisteren. Zij vond dit super tof om te doen en heeft dit vol trots aan al haar vriendinnen verteld. Ook tijdens mijn bevalling ben ik goed geholpen, ik werd gesteund en ik voelde mij hierdoor sterker dan ooit! Na de overdracht bleef de verloskundige nog bij mij, dit was ook erg fijn! Bij een volgende zwangerschap zal ik zeker terugkomen en hoop ik dat ik het proces weer zo mooi mag ervaren.
Sarah, eerste kind, ziekenhuis
Ben je zwanger en wil je persoonlijke en professionele begeleiding?
Voor jou
Jouw zwangerschap
Jouw zwangerschap
In onze zorg is ruimte voor jouw wensen
Eigen echocentrum
Eigen echocentrum
Professioneel, medisch en pretecho's
Schat aan ervaring
Schat aan ervaring
Voor jou en de zorg in de regio
We zijn er voor jou
We zijn er voor jou
24 uur per dag, 7 dagen per week
Jouw wensen
Jouw wensen
Bevallingen in ale houdingen, incl. bad
Kinderwensspreekuur
Kinderwensspreekuur
Maak een gezonde start, en kom langs
Wij zijn er voor jou!
In verwachting of heb je een kinderwens?
meld je aan Of neem contact met ons op

De zorg was voor mij zeker geslaagd. Ik voelde me altijd welkom en op mijn gemak, er was veel ruimte om vragen te stellen en ik had het gevoel dat ik eigenlijk alles bij jullie kwijt kon. Ik voelde me zeker gehoord.

Tijdens mijn bevalling bleven jullie rustig op de momenten dat ik het zwaar had. Daardoor kreeg ik voor mijn gevoel weer grip op de weeën/situatie. Als ik jullie nodig had stonden jullie meteen klaar maar het voelde geen moment als te veel. Ook waren jullie ten allertijden lief en begripvol. Een echte steun.

Sophie, eerste kind, ziekenhuis

Ik vond het altijd leuk om bij jullie in de praktijk op controle te komen tijdens mijn zwangerschap. De eerste keren vond ik het nog wel spannend omdat ik zelf toen nog niets of niet zoveel voelde. Toen ik wat verder in mijn zwangerschap was en het leven in mijn buik duidelijk zelf voelde vond ik het leuk om het hartje weer te horen, mijn vragen te kunnen stellen en de checks van bloeddruk en buik te doen. Het was erg fijn om die bevestiging te krijgen dat alles weer ‘goed’ was!

Als ik met vragen zat of ergens onzeker over was namen jullie rustig de tijd om deze te beantwoorden of om mij gerust te stellen. Ook kwamen jullie bij mij thuis toen ik mijn kindje al een tijd niet meer gevoeld had. Dat vond ik heel erg fijn!

Ik was erg blij dat ik thuis kon bevallen en de zorg van jullie praktijk vond ik erg prettig. Vanaf het moment van bellen bij weeën, de huisbezoeken en de bevalling was de zorg zoals ik hoopte dat deze zou zijn!

De bevalling zelf vond ik pittig maar de begeleiding van Suzanne was top. Ik vond de wijze waarop ze mij in bepaalde houdingen stuurde erg fijn. Ook de uitleg tijdens de persweeën en de aanmoedigingen om door te gaan en de complimenten tussendoor en achteraf waren erg fijn. Ze was duidelijk en vertelde vooraf wat ze ging doen.

De zorg na de bevalling was ook goed. Nooit zo bij stil gestaan dat het na de bevalling nog even doorgaat!

 

Suus, eerste zwangerschap, thuis.

De zwangerschapscontroles waren altijd fijn. Ik had zwangerschapsdiabetes en werd daarom goed in de gaten gehouden, een geruststellend gevoel. De nazorg was ook heel goed. Mijn dochter kreeg het heel benauwd toen zij twee dagen oud was. Het was midden in de nacht. In paniek hebben we de praktijk gebeld. Binnen een kwartier stond Suzanne bij ons in huis.

Laurien, eerste kind, ziekenhuis
Persoonlijk met openheid, aandacht en vertrouwen in jou als persoon