Update corona maatregelen 17-12

Update 17-12-20
Coronamaatregelen

Lieve zwangeren en partners,

Na de persconferentie van 14 december zijn er een aantal aanpassingen in onze zorg. We zijn er op gericht om zo veel mogelijk onze normale zorg door te laten gaan met naleving van de maatregelen.

Zwangeren

Is het je eerste kind en heb je je intake gesprek, dan zal deze op de praktijk plaatsvinden. Is het je tweede of volgend kind, dan overleggen we met je of de afspraak telefonisch of op de praktijk zal zijn. De vervolgcontroles zullen allemaal op de praktijk zijn. We willen jullie vragen om ons gezondheidscentrum en in de spreekkamer een mondkapje te dragen.

Je partner is welkom, maar je kinderen of bijv oma niet. Maak zelf de afweging of het nodig is (alle) controles samen te komen. Alle medische echo’s worden gedaan, hier mag je samen naar toe. Echter alle echo’s op verzoek, de zogeheten pretecho’s worden afgebeld.

Bevalling

Zowel in de thuissituatie als in het ziekenhuis is het naast je partner, mogelijk om 1 extra persoon aanwezig te laten zijn bij je bevalling. In het ziekenhuis is het verplicht om mondkapjes te dragen in de openbare ruimtes, zorg ervoor dat die klaar liggen bij je bevaltas.

Indien je als barende besmet bent met het corona virus ontstaat er een medische indicatie voor de bevalling. Dit betekent dat je onder begeleiding van de verloskundige of gynaecoloog zult bevallen. Indien je partner corona klachten of positief is, mag hij/zij wel bij de bevalling zijn, maar moet je partner wel 4 uur na de bevalling naar huis. Belangrijk om te weten is, is dat je partner dan niet mee mag naar de couveuze afdeling of operatiekamer. Wees dus extra voorzichtig!

Kraamperiode

Normaal komen we na de bevalling meerdere keren bij je thuis. Vanwege corona zullen wij in overleg met jullie afstemmen wat nodig is in de zorg; een huisbezoek of telefonisch. We komen sowieso één keer op huisbezoek.

Verloskunde student

Na overleg met de opleiding hebben we besloten de stage van Noa Rozemeijer door te laten gaan. Het is belangrijk dat er nieuwe verloskundigen worden opgeleid om toekomstige tekorten te voorkomen. Noa blijft tot februari 2021 met Irene en Suzanne meelopen. Als de aanwezigheid van Noa niet gewenst is, laat je het ons dan weten?

Heb je koorts of verkoudheidsklachten?

Laat je testen. Kom niet naar de praktijk en bel ons om je afspraak te verzetten.

Ben je getest of ben je zelf of is je partner positief getest? 

Bel ons om dit door te geven. We begrijpen dat je verwachtingen van deze periode in je leven mogelijk heel anders zijn geweest en dat dit invloed kan hebben op hoe je in je vel zit. Ook nu willen we erg graag voor je zijn. Maak bespreekbaar wat lastig is voor jou, we denken graag met je mee. Lees hier meer over de maatregelen.

Carola, Sjanne en Suzanne